Vanaf 1 januari 2018 kunnen huisartsen digitaal verwijzen via ZorgDomein

Vanaf 1 januari 2018 sluiten ruim 950 podotherapeuten van de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten (NVvP) aan op ZorgDomein. Huisartsen verwijzen al bijna twee decennia naar tweedelijns zorg via het informatie- en communicatieplatform ZorgDomein. Dit jaar heeft ZorgDomein het platform ook geschikt gemaakt voor eerstelijns zorgaanbod. Naast onder andere fysiotherapeuten en vrijgevestigden in de GGZ, kunnen huisartsen dan ook digitaal verwijzen naar podotherapeuten.

Verbeterde samenwerking binnen de eerstelijn

De huisarts kan eenvoudig een digitale verwijzing versturen; veilig, efficiënt en foutloos. In de verwijsbrief wordt de relevante medische informatie automatisch ingevuld. Via het ZorgDomein platform is de huisarts goed op de hoogte van het zorgaanbod van de podotherapeuten, weet de podotherapeut precies waarvoor de patiënt komt en is de patiënt goed geïnformeerd op zijn eerste afspraak.

Unieke collectieve aansluiting

De NVvP is de eerste beroepsvereniging die collectief aansluit op ZorgDomein. ZorgDomein en de podotherapeuten zien de aansluiting als een mooie kans om samen processen in de zorg te verbeteren.