Podotherapie bij sporters

Sporten heeft een groot positief effect op de gezondheid, maar gaat soms ook gepaard met blessures. Jaarlijks krijgen 3,5 miljoen sporters (ruim 30%!) te maken met een blessure . Daarvan moet ongeveer de helft medisch behandeld worden. Helaas blijkt dat ruim 10% van de sporters met een blessure helemaal stopt met het sporten. Met een goede begeleiding in herstel en preventie heeft de sporter een grotere kans op goed herstel en een kleinere kans dat de blessure terugkomt. De podotherapeut kan een grote rol spelen bij de behandeling van blessures, maar met name bij het voorkomen van blessures.

Voor wie?

Wij zijn er voor iedereen die bewegen belangrijk vindt. Van fanatiek sporter tot aan mensen die net zijn begonnen met sporten. U moet hierbij denken aan bijvoorbeeld iemand die wekelijks recreatief een wandeling maakt of iemand die wil beginnen met hardlopen of aan uw kind die fanatiek voetbalt.

Oplossing voor uw sportklacht en preventie

De podotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en werkt met u aan een zo spoedig mogelijk herstel. Daarnaast kan de podotherapeut u ook helpen bij het verbeteren van uw prestaties door praktische (sportschoen)adviezen of (extra) behandeling. Bent u een beginnende sporter en wilt u blessures van uw specifieke sport voor blijven, dan kan de podotherapeut u onderzoeken om zo preventief de juiste adviezen te geven. Denk hierbij aan een sportschoenadvies, adviezen over de belasting/belastbaarheid of het maken van sport podotherapeutische zolen.